LASERBEHANDLING

Sjuksköterska: Bafraw Karami

Permanent hårborttagning med diodlaser är en avancerad metod som erbjuder effektiva resultat med minimalt obehag. Soprano ICE Platinum är den ledande tekniken inom permanent hårborttagning inom skönhetssalonger idag.

 

Diodlaser skiljer sig från äldre IPL-metoder genom att kräva färre behandlingar, vara mer tidsbesparande och nästintill smärtfri. Soprano ICE Platinum kombinerar tre effektiva laserlängder för permanent hårborttagning och behandlar alla strukturer i hårsäcken.

 

Med en våglängd på 755 nm är Alexandrite-lasern idealisk för ljusare och tunnare hår, tack vare dess överlägsna förmåga att absorbera melanin och behandla ytliga hårsäckar. 808 nm Speed-lasern fokuserar all energi på hårrötterna och erbjuder en djup penetration, vilket gör den optimal för permanent hårborttagning av mörka hårstrån på både ljus och mörk hud. Slutligen, 1064 YAG-lasern är mest effektiv på mörkare hudtoner och kan behandla djupt inbäddade hår utan att skada huden.

 

Soprano ICE Platinum använder avancerad teknik som anpassar behandlingen efter kundens hudton för maximal säkerhet. Dess kylande munstycke garanterar en behaglig behandling genom att endast värma upp hårsäcken och inte huden. Detta resulterar i effektiv och bekväm hårborttagning för alla hudtyper och områden, inklusive känsliga områden som armhålor och intimområden.

DIOLASER ICE

Hos oss kan du alltid hitta rätt behandling för att nå ditt optimala slutresultat i din skönhetsresa. Vi kan under konsultation ge rekommendationer för att du som kund ska kunna ta korrekta och informerade beslut.

Hur går en behandling till?

Först appliceras en kylande gel på området där håret ska tas bort. Du får bära skyddande glasögon för att inte skada ögonen av det högintensiva ljuset. Därefter ställs lasern in efter din hudton för att sedan påbörja behandlingen. Laserljuset passerar huden och värmer upp pigmentet i hårsäcken till 72 grader vilket permanent tar bort hår från den hårsäcken. Gelén torkas av och området svalkas med aloe vera-gel om det har blivit rött. Sedan kan du återgå till skola eller arbete som vanligt.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna?

Mellan 4-10 veckor. Detta är den tid kroppen behöver för att producera nya hårstrån. Att göra behandlingarna tätare skulle inte vara effektivt. Tiden kan även variera beroende på vilken del av kroppen som behandlas.

Hur länge håller permanent hårborttagning med laser?

Nej, det behöver du inte! Så fort lasern behandlat hårsäcken kan det aldrig växa ut nytt hår ur den igen. Däremot kan hormonförändringar såsom graviditet väcka “vilande” hårsäckar till liv. Då kan man göra enstaka behandling igen.

 

Hur lång tid tar en behandling med diodlaser och gör det ont med permanent hårborttagning?

Det beror på behandlingsområdet – underben tar ca 20 minuter medan överläppen bara tar 2 minuter. Om behandlingen gör ont beror också på behandlingsområdet. Generellt sett är det helt smärtfritt, men i vissa områden där huden är tunn kan man uppleva en stickande känsla.

För vem passar det att ta bort hår permanent med diodlaser?

Soprano ICE platinum är en den mest effektiva behandlingen för permanent hårborttagning på marknaden. Vill du bli av med oönskad hårväxt på rygg, överläpp, eller ben? Diodlaser behandlar hela kroppen. Dessutom är det den enda lasern som behandlar alla hudtoner. Ja, den är helt enkelt lämplig för i princip alla!

Kan jag permanent ta bort med ljusa hårstrån på kroppen också?

Ja, så länge det finns pigment i hårsäcken –alltså att håret är blont och inte vitt eller grått. Däremot kan det krävas fler behandlingar för att bli av med ljusa hårstrån.

Varför behöver man behandla med laser flera gånger för att håret ska försvinna helt?

Anledningen till att man behöver behandla sig vid flera tillfällen för att uppnå ett permanent resultat är för att lasern bara kan verka i de hårsäckar som har ett hårstrå i sig. Alltså kan den inte verka under sista delen av den telogena fasen när hårstrået släppt ifrån hårsäcken.Redan efter första behandlingen är dock resultatet permanent, eftersom att diodlasern kunnat verka i alla hårsäckar som befunnit sig i rätt stadie under behandlingen.

Vad bör man tänka på inför permanent hårborttagning?

Du ska inte ha blekt, vaxat, epilerat eller plockat håret i behandlingsområdet 4 veckor innan behandling. Du bör inte heller sola 2 veckor innan.

Hur många laserbehandlingar krävs för att bli helt hårfri?

Generellt krävs 6-10 behandlingar för att ta bort håret helt, men eftersom vi alla är unika så skiljer det sig från person till person. Vissa är nöjda när de uppnått en glesare hårväxt redan efter 3-4 behandlingar medan andra vill bli helt hårfria.

Ska området som ska behandlas med diodlaser vara rakat?

Ja! Till skillnad från IPL som kräver viss längd på hårstråna ska behandlingsområdet vara rakat max en dag innan behandling med diodlaser. Vi erbjuder rakhjälp inför behandling, vilket du kan boka i vår onlinebokning.

Vad tycker våra kunder?