LASER - HÅRBORTTAGNING

LASERBEHANDLING

Sjuksköterska: Bafraw Karami

Permanent hårborttagning med diodlaserSoprano ICE Platinum är marknadens främsta teknik för permanent hårborttagning

Diodlaser, på engelska “diode laser”, skiljer sig från den äldre varianten av hårborttagning, så kallad IPL, på flera sätt. Exempelvis kräver diodlaser färre behandlingstillfällen, kortare behandlingar samt är näst intill smärtfri. 


Soprano ICE Platinum är en kombination av de tre mest effektiva laservåglängderna för permanent hårborttagning. Tillsammans behandlar den alla strukturer i hårsäcken.

  • 755nm Alexandrite: Den bästa absorptionsförmågan av melanin, vilket gör den idealisk för borttagning av ljust och tunt hår. Med en mer ytlig penetration behandlar den utbuktningen av hårsäcken samt inåtväxande hårstrån.

  • 808nm Speed: Mycket effektiv då all energi koncentreras på just hårrötterna. Erbjuder djup penetrering av hårsäcken med hög genomsnittlig effekt och hög repetitionsfrekvens. Optimal för permanent hårborttagning av mörka strån på både ljusa och mörka hudtoner.

  • 1064 YAG: På en mörkare hudton är det svårare att värma upp hårsäcken utan att bränna huden, då är en långpulsad YAG laser är den effektivaste metoden att behandla med. Denna tränger djupt ner i huden och kan komma åt djupt inbäddade hår i exempelvis armhålor och intima områden. Soprano ICE Platinums avancerade teknik tillåter bara att behandla i förinställd energi utifrån kundens hudton. Det gör att alla behandlingar utförs med högsta säkerhet. Med hjälp av dess kylande munstycke på -5 grader värmer lasern bara upp hårsäcken och inte huden vilket bidrar till en behaglig behandling.

DIOLASER ICE

Hos oss kan du alltid hitta rätt behandling för att nå ditt optimala slutresultat i din skönhetsresa. Vi kan under konsultation ge rekomendationer för att du som kund ska kunna ta korrekta och informerade beslut. 

Hur går en behandling till?

Först appliceras en kylande gel på området där håret ska tas bort. Du får bära skyddande glasögon för att inte skada ögonen av det högintensiva ljuset. Därefter ställs lasern in efter din hudton för att sedan börja behandla. Laserljuset passerar huden och värmer upp pigmentet i hårsäcken till 72 grader vilket permanent tar bort hår ur den hårsäcken. Gelén torkas av och om området har rodnat läggs en svalkande aloe vera gel på. Du kan sen återgå till skola eller arbete som vanligt.

Hur länge håller permanent hårborttagning med laser?

Nej, det behöver du inte! Så fort lasern behandlat hårsäcken kan det aldrig växa ut nytt hår ur den igen. Däremot kan hormonförändringar såsom graviditet väcka “vilande” hårsäckar till liv. Då kan man göra enstaka behandling igen.

För vilka lämpar det sig att ta bort hår permanent med diodlaser?

Soprano ICE platinum är en den mest effektiva behandlingen för permanent hårborttagning på marknaden. Vill du bli av med oönskad hårväxt på rygg, överläpp, eller ben? Diodlaser behandlar hela kroppen. Dessutom är det den enda lasern som behandlar alla hudtoner. Ja, den är helt enkelt lämplig för i princip alla!

Hur många laserbehandlingar krävs för att bli helt hårfri?

Generellt krävs 6-10 behandlingar för att ta bort håret helt, men eftersom vi alla är unika så skiljer det sig från person till person. Vissa är nöjda när de uppnått en glesare hårväxt redan efter 3-4 behandlingar medan andra vill bli helt hårfria.

Varför behöver man behandla med laser flera gånger för att håret ska försvinna helt?

Anledningen till att man behöver behandla sig vid flera tillfällen för att uppnå ett permanent resultat är för att lasern bara kan verka i de hårsäckar som har ett hårstrå i sig. Alltså kan den inte verka under sista delen av den telogena fasen när hårstrået släppt ifrån hårsäcken.Redan efter första behandlingen är dock resultatet permanent, eftersom att diodlasern kunnat verka i alla hårsäckar som befunnit sig i rätt stadie under behandlingen.

Vilka är inte lämpade att göra hårborttagning med diodlaser?

Anledningen till att man behöver behandla sig vid flera tillfällen för att uppnå ett permanent resultat är för att lasern bara kan verka i de hårsäckar som har ett hårstrå i sig. Alltså kan den inte verka under sista delen av den telogena fasen när hårstrået släppt ifrån hårsäcken.Redan efter första behandlingen är dock resultatet permanent, eftersom att diodlasern kunnat verka i alla hårsäckar som befunnit sig i rätt stadie under behandlingen.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingarna?

Mellan 4-10 veckor. Detta är tiden kroppen behöver på sig för att producera nya hårstrån. Att göra behandlingarna tätare skulle inte vara effektivt. Det varierar även beroende på vilken del av kroppen man behandlar.

Hur lång tid tar en behandling med diodlaser och gör det ont med permanent hårborttagning?

Det beror på behandlingsområdet – underben tar ca 20 minuter medan överläpp bara tar 2 minuter. Om behandlingen gör ont beror också på behandlingsområdet. Generellt är det helt smärtfritt men i vissa områden där huden är tunn kan man uppleva en stickande känsla.

Kan jag permanent ta bort med ljusa hårstrån på kroppen också?

Ja, så länge det finns pigment i hårsäcken –alltså att håret är blont och inte vitt eller grått. Däremot kan det krävas fler behandlingar för att bli av med ljusa hårstrån.

Ska området som ska behandlas med diodlaser vara rakat?

Ja! Till skillnad från IPL som kräver viss längd på hårstråna ska behandlingsområdet vara rakat max en dag innan behandling med diodlaser. Vi erbjuder rakhjälp inför behandling, vilket du kan boka i vår onlinebokning.

Vad bör man tänka på inför permanent hårborttagning?

Du ska inte ha blekt, vaxat, epilerat eller plockat håret i behandlingsområdet 4 veckor innan behandling. Du bör inte heller sola 2 veckor innan.

Vad ska jag inte göra efter en behandling med diodlaser?

Undvik att sola i 2 veckor efter behandlingen. Utsätts huden i behandlingsområdet ändå för sol ska du vara noga med att använda solskydd med en hög SPF.

Finns det risker med att ta bort hår med diodlaser?

Behandlingen är i princip riskfri då tekniken i maskinen anpassar energin till hudtonen som behandlas. Vissa blir lätt röda direkt efter behandling men detta lägger sin inom närmaste dygnet.

Vad tycker våra kunder?

Jättetrevligt bemötande av proffsig personal! Det här var mitt andra besök och jag har redan bokat nästa tid! Jag är såååå nöjd!

Bella J

"Bawfraw va helt underbar och fick min nervositet att försvinna :) Det gjorde inte ont som jag hade trott och båda behandlingarna var snabba och proffsigt utförda. Så såååå nöjd och tacksam att jag vann denna tävling och fick chansen. Kommer garanterat tillbaka just på pga att man känner sig så trygg och omhändertagen. Rekommenderar varmt att besöka denna salong!"

Soufiane D

Siri S

Fantastiskt bemötande av en härlig Bafraw som har en lugnoch varm personlighet, hon är en master på skulptera och forma. Kan varmt rekommendera Stylisterna.